Info foliedrukkaartjes

Geboortekaartjes en uitnodigingen in foliedruk: hoe werkt het?

 

Werkwijze en info foliekaartjes

Kaarten bestellen met prachtig foliedrukwerk in goudfolie, rosegoudfolie, zilverfolie, zwarte folie of koperfolie.
Bestel voor 2,50 een eerste proefdruk van je foliekaartje.

 

Hoe werkt het?

Kies een kaartje uit onze collecties kaarten met foliedruk of maak zelf een blanco kaart.
Je kunt zelf kiezen welke foliedruk je op je kaartje wilt laten drukken, je kunt kiezen uit goudfolie, zilverfolie, rosegoudfolie zwarte folie en koperfolie. In de editor kun je bij de kleuren zelf de foliesoort wijzigen.
Bewerk je kaartje naar wens en kies eventueel nog extra afbeeldingen uit de beeldbank in onze editor.
Wil je je eigen afbeeldingen uploaden en die in folie laten drukken? Gebruik dan uitsluitend Illustrator svg bestanden in zwart, andere afbeeldingen zijn helaas niet geschikt.

 

Papiersoorten en oplage

Je kunt voor de foliekaartjes kiezen uit de papiersoorten coated karton, soft touch en linnen. Deze prachtige papiersoorten zijn speciaal geschikt voor foliedruk. Voor donkere achtergronden raden we linnen af!
Foliekaartjes kun je bestellen vanaf 5 stuks.


Proefdruk

De eerste proefdruk kost 2,50 en voor elke volgende proefdruk betaal je de reguliere kaartprijs (deze vind je in de handige prijscalculator bij de kaartjes).

 

Levertijden

Voor kaartjes voorzien van foliedruk geldt een levertijd van minimaal 2 werkdagen. Dat wil zeggen dat kaartjes die op een werkdag voor 18.00 uur besteld zijn na 2 werkdagen pas worden verzonden. Dit komt doordat de kaartjes via een speciaal drukproces worden vervaardigd, het is helaas niet mogelijk om dit proces te versnellen.

Maandag t/m donderdag voor 18.00 uur besteld, binnen 2 dagen verzonden.
Vrijdag t/m zondag voor 18.00 besteld, op dinsdag of woensdag verzonden.

Houdt rekening met een langere levertijd rondom feestdagen, de drukkerij is bijvoorbeeld met kerstmis, pasen en pinksteren gesloten.


Prijzen

Als je op een kaartje uit onze foliecollectie klikt dan kom je op de detailpagina van dit kaartje terecht, je vind hier de prijzen in verschillende oplages en beschikbare formaten voor het betreffende kaartje terug.
Ook voor de foliekaartjes geldt een staffelprijs, hoe meer kaartjes je bestelt, des te minder je uiteindelijk per kaartje betaalt.
Voor de papiersoort linnen en soft touch wordt een extra toeslag berekend, in je winkelmandje vind je deze toeslag terug.
 

Tips voor kaartjes met foliedruk

Omdat foliedruk een ingewikkeld productieproces is zijn er wat wat zaken waar je rekening mee moet houden:

  • Gebruik geen dunne lettertypes! Dunne lijnen zijn moeilijk in folie te produceren en worden mogelijk niet mooi op je kaartje gedrukt.
  • Gebruik voor donkere kleurvlakken en/of achtergronden geen papiersoort linnen, door de structuur is het moeilijker om de inkt goed te laten hechten.
  • Bestel altijd eerst een proefdruk van je kaart

 

Extra producten voor bij je foliekaartjes

Er zijn allerlei mooie extra's voor bij je foliekaartjes verkrijgbaar. Zoals luxe gouden inlay enveloppen voor vierkante kaartjes van 13x13 cm, mooie kant en klare labeltjes met goudfolie om met een touwtje aan je geboortekaartje te hangen, goudfolie sluitzegels voor op je enveloppen.

Bestel je enveloppen hier.