Uitnodiging communie
Babyjewels > Uitnodigingen > communie kaartjes

Communie uitnodigingen

Bij Babyjewels Geboortekaarten bestel je ook de leukste communiekaartjes.

Stoer, trendy, hip of juist heel lief. Kaartjes met pastelkleuren, roze, groen, blauw of andere mooie tinten.

Pas deze feestelijke communiekaartjes helemaal naar je eigen wens aan met foto's, tekst en bij sommige kaartjes kun je de achtergrond of elementjes zelfs aanpassen.

GOUDFOLIE
GOUDFOLIE
GOUDFOLIE
ZWARTFOLIE
ECHT HOUT
ECHT HOUT
FOLIEDRUK
GOUDFOLIE
GOUDFOLIE
GOUDFOLIE
GOUDFOLIE
GOUDFOLIE
GOUDFOLIE
GOUDFOLIE
ROSEFOLIE
GOUDFOLIE
KRAFT

De eerste heilige communie, of kortweg eerste communie, is in de Rooms-katholieke Kerk de feestelijke gelegenheid dat iemand voor het eerst nadert tot de eucharistie. De eerste communie maakt deel uit van de initiatiesacramenten (doopsel, eucharistie en vormsel) en dient voorafgegaan te worden van de eerste biecht.

In de Katholieke Kerk nemen de kinderen doorgaans deel aan de eerste communie wanneer ze tot de jaren van verstand zijn gekomen (ongeveer 7 tot 8 jaar). Dit gebeurt na een voorbereidingstijd, waarbij de kinderen op school of op de parochie catechese krijgen, bijvoorbeeld over Kerk, sacramenten, over Jezus en de eucharistie. Men kan natuurlijk ook op latere leeftijd voor het eerst tot de eucharistie naderen. Tot 1910 was het gebruikelijk geweest dat jongens en meisjes op hun twaalfde hun Eerste Heilige Communie deden. Paus Pius X vervroegde de leeftijd in het decreet Quam singulari. In Vlaanderen doen kinderen tegenwoordig hun eerste communie (afhankelijk van de regio) in het eerste of tweede leerjaar van de lagere school.

Kern en hoogtepunt van de eerste communie is de feestelijke H. Mis. Doorgaans worden de eerste communicanten nauw betrokken bij de liturgie, bijvoorbeeld in de intredeprocessie, in een preek in vraag en antwoord, in zang, of in het aandragen van de gaven.

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Eerste_communie